Nagelbijters, wij helpen u af van nagel bijten in onze nagelstudio in Almere

In nagelstudio Emmy Nails komen nagelbijters af van het nagel bijten door gebruik van kunstnagels.
 
Wat is nagel bijten?
Onder nagelbijten (onychofagie) verstaan we het afbijten van de vingernagels van vingers. Het bijten op nagelriemen of stukjes zacht weefsel van de nagelwallen en/of vingertoppen heet onychotillomanie. Nagelbijten op zich is meestal een redelijk onschuldige bezigheid. Er zijn verschillende typen nagelbijters, de één doet het puur om van een stukje nagel af te komen, de ander bijt drang- of dwangmatig en onbewust. Nagelbijten is vaak een gevolg van nervositeit, stress, of simpelweg verveling. Sommige mensen vinden het fijn om aan hun nagels te knagen. De nagels worden er niet mooier op!

Naast het bekende imitatiegedrag is er vaak sprake van een erfelijke factor. Ook al lijkt nagelbijten een redelijk onschuldige bezigheid, iedere keer dat de vinger met de mond in contact komt vindt er een overdragen van meer of minder schadelijke stoffen plaats, onder andere bacteriën. Hierdoor kunnen vervelende infecties ontstaan, aan zowel de nagel als in de mond.

Nagelbijters opgelet! U bent niet de enige nagelbijter, nagelbijten is een erg veel voorkomend probleem, maar nagelbijters hoeven zich hiervoor niet langer te schamen. Hoe kort je nagels ook zijn, kunstnagels kunnen er altijd opgezet worden.
Er zijn goede oplossingen met kunstnagels, zodat ook nagelbijters weer met trots hun handen kunnen laten zien en er weer representatief bijlopen met behulp van de in overleg gekozen kunstnagels.

Het is hierbij wel belangrijk dat een nagelbijter om de 2 weken de nagels laat opvullen. Het nagelbed van de nagelbijter is
korter en dus groeit de kunstnagel er sneller af. Ook is het belangrijk om te kijken hoe het gaat, sommige nagelbijters hebben meer nodig dan alleen een set nagels zodat ze niet aan de kunstnagels gaan plukken en frunniken. Samen met u ga ik kijken hoe we het beste een plan op kunnen zetten en ervoor te zorgen dat u straks een ex-nagelbijter bent!

De meeste nagelbijters schamen zich diep voor hun vingers. Toch kunnen kunstnagels op alle nagels aangebracht worden,
hoe kort deze ook zijn! Na één behandeling zien ze er ineens weer toonbaar uit. In veel dingen heeft u de keuze,
maar in 1 ding niet: de lengte van uw kunstnagels. Deze houd ik ten aller tijde kort.

Hiervoor is een logische verklaring. Iemand die geen lange nagels gewend is zal zich altijd ongemerkt de nagels stoten. Hierdoor kan lucht ontstaan onder de kunstnagels waardoor de nagels kunnen loslaten. Met langere kunstnagels zult u bij uw dagelijkse dingen worden belemmerd omdat u gewend bent alles met uw vingertoppen te doen.

Maar het zal u sowieso verbazen hoe mooi uw nieuwe kunstnagels zijn met een nagelbedverlenging zonder een al te lange nagel. Bovendien zijn de gekozen kunstnagels over het algemeen te hard om hier op te gaan knagen en gaat u met uw nieuwe "look" ook voorzichtiger en bewuster om.
 
Wat kunt u nog meer doen om te stoppen met nagel bijten?

Het is van belang dat een nagelbijter minimaal 2 keer per dag de nagelriemen insmeert met nagelriemolie om de nagelriem in een goede conditie te houden. De vingertoppen van een nagelbijter zijn vaak breed en daarom adviseer ik om de kunstnagel vierkant te vijlen omdat een rondgevijlde nagel de brede toppen accentueert en is bovendien kwetsbaarder. Maar dit gaat uiteraard in overleg. Hou in ieder geval overal een vijl bij de hand, in iedere kamer, en in iedere tas. Als je de behoefte krijgt om aan je nagels te gaan bijten, gebruik dan een vijl in plaats van je tanden!

Eén ding moet u goed begrijpen: nagelbijten is een verslaving en een nagelbijter is met 1 set nieuwe nagels niet geholpen!!
U gaat als het ware een traject in, hierbij kunt u kiezen voor een nagelbijt arrangement (is uiteraard niet verplicht),
waarbij het doel is u van uw verslaving af te helpen. Alleen bij een zeer regelmatig contact met de nagelstylist overwint
een nagelbijter het dwangmatige probleem.
 
In nagelstudio Emmy Nails kunnen wij u dus zeker verder helpen! Neem hierover contact op met uw nagelstyliste Emmy!