De nailart methoden bij nagelstudio Emmy Nails in Almere

Tegenwoordig zijn nail art ontwerpen in hun uiterlijk zo kleurrijk en gevarieerd als de natuur! Of het nu een kleurrijke vogel of een prachtige bloem is, niets is haast onmogelijk op dit moment. In principe is onze fantasie onze beperking en daarom is het leuk om nailart foto’s te delen zodat deze fantasieën worden geprikkeld voor nieuwe. Ik heb namelijk al veel verschillende nail art voorbeelden gezien en wellicht komen we samen tot een nieuwe creatie voor uw persoonlijke art nails!

Nail art kan worden aangebracht met gebruik van diverse methoden die grofweg in vijf verschillende methoden zijn onder te brengen. Niet iedere nailart methode is momenteel beschikbaar of wenselijk.

- Nailart met kant en klare tips.
Dit is de meest eenvoudige methode om nailart aan te brengen en wordt in principe niet uitgevoerd door uw nagelstyliste maar is meer om zelf te proberen. Bij deze methode kunt u redelijk eenvoudigweg voorgefabriceerde, kant en klare tips plaatsen op uw nagelst. Dit soort tips worden inmiddels in verschillende standaard kleuren, patronen of tekeningen gemaakt. Alhoewel ze eenvoudig aan te brengen zijn door een nagelstyliste hebben ze het nadeel dat ze weinig persoonlijk zijn en wellicht snel gaan vervelen. In dit geval kunnen ze slechts over gelakt worden of volledig weggeveillt waarna een geheel nieuwe set moet worden geplaatst. Het zijn ook "echte nepnagels" waarmee een professionele nagelstyliste liever geen reclame mee maakt.

- Nailart stamping
Nailart stamping is een relatief nieuwe en goedkope manier van aanbrengen van nailart. Bij nailart stamping wordt gebruik gemaakt van een patroon waarop speciale nagellak wordt aangebracht (image plate). Het patroon wordt vervolgens met een stempel aangebracht op de nagel die daarna kan worden afgelakt. Het is aan te bevelen om hiervoor de speciale nagellakken van uw nagelstyliste te gebruiken. Deze zijn net even dikker dan normale lakken en geven een betere uitstraling.

- Nailart middels beschilderen
Wanneer u nail art wilt aanbrengen op de kunstnagels kan dit middels een eenvoudige of meer kunstzinnige beschildering. Patronen kunnen bestaan uit een kleurig of eenvoudig lijnenspel. Voor het aanbrengen van de tekening of lijnen wordt een "stripe-brush penseel" gebruikt. Stripe-brush penselen hebben zeer fijne haren waardoor het eenvoudiger is fijne lijnen of tekeningen aan te brengen. De verschillende kleuren kunnen aangebracht worden met verf op waterbasis, nagellak of art-foil. Een voordeel van deze methode is dat de geplaatste nailart snel kan worden verwijdert doormiddels van licht vijlen of eenvoudigweg via een nagel remover.

- Nailart door het aanbrengen van foil
Nailart aanbrengen met nail-art-foil is een eenvoudige en snelle manier om een gehele set nagels te voorzien van dezelfde tekening, lijnen of figuren. Nailart foil (folie) wordt binnen enkele minuten aangebracht door een speciale lijm over de nagel aan te brengen waarop vervolgens de foil wordt geplaatst. Nadat de nail-art-foil goed is aangedrukt wordt de foil voorzichtig verwijdert waarna het patroon achterblijft op de nagel. Hierna kan de nagel worden afgelakt met sealer of topcoat. Nagelstyliste Emmy van nagelstudio Emmy Nails in Almere heeft hiervoor een certificaat behaald.

- Nailart aangebracht met airbrush
Nailart aanbrengen middels airbrush is een meer ingewikkelde methode die lastig is uit te voeren. Om te kunnen airbrushen is professionele apparatuur benodigt in de vorm van een airbrush (spuit pistool). De airbrush is het beste te vergelijken met een miniscule verfspuit. Verschillende diktes lijnen kunnen worden aangebracht door verschuillende spuitmonden te plaatsen. De airbrush werkt zoals de benaming al doet vermoeden op luchtdruk. Naast de veelal dure apparatuur is veel oefenen de enige manier om tot een mooi resultaat te komen. Nailart via airbrush wordt nog niet uitgevoerd door nagelstudio Emmy Nails.